luni, 29 septembrie 2014

DESPRE PORNIREA, OPRIRE NORMALA SI OPRIRE DE URGENTA A DIVERSELOR TIPURI DE NACELE

DESPRE PORNIREA, OPRIRE NORMALA SI OPRIRE DE URGENTA A DIVERSELOR TIPURI DE NACELE

Pornirea nacelelor se realizeaza doar printr-o actiune de natura voluntara a organului de comanda, care este prevazut in mod special pentru acest lucru.

Aceasta este obligatorie in doua cazuri si anume:

  • in cazul in care se repune in functiune nacela dupa o oprire;
  • in cazul comandarii oricarei modificari semnificative de functionare.
Orice tip de nacela trebuie sa fie prevazuta cu un sistem de comanda care sa permita oprirea, iar aceasta comanda este indicat sa fie prioritara fata de comanda de pornire. Oprirea nacelei trebuie sa se desfasoare in conditii de maxima siguranta si securitate.

Toate nacelele trebuie sa fie prevazute fie cu unul fie cu mai multe dispozitive de oprire de urgenta, cu ajutorul acestor dispozitive putandu-se evita situatiile periculoase.

Orice intrerupere, restabilire sau variatie a energiei electrice nu trebuie sa determine situatii periculoase si aici trebuie evitat:

  • orice pornire neasteptata;
  • sa se impiedice oprirea daca comanda a fost data;
  • sa se impiedice oprirea elementelor mobile de orice natura;
  • dispozitivele de protectie nu sunt eficace;
In cazul in care se produce un defect al circuitului de comanda sau o deteriorare a acestuia, trebuie avut grija ca acest lucru sa nu duca la diferite situatii periculoase.

Toate tipurile de platforme autoridicatoare trebuie sa fie proiectate si construite in asa fel incat stabilitatea lor sa fie cat mai crescuta, acest lucru permitand folosirea fara nici un risc de cadere, rasturnare sau deplasare.O obligatie importanta a fabricantului este aceea ca trebuie sa prevada mijloacele de acces la puctele de interventie.

Articol oferit de CDP Access, webpage: www.cdpaccess.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu